Geocompozit HaTelit C

Acasa » Aplicatii » Imbracaminti astfaltice » Geocompozit HaTelit C

Geocompozitul HaTelit® C este rezultatul a peste 30 de ani de experienta si imbunatatiri a acestui produs.
Cresterea rezistentei la eforturile de intindere ale asfaltului este realizata prin preluarea eforturilor orizontale de catre geocompozit cat si prin repartizarea pe o suprafata mai mare a sarcinilor concentrate. HaTelit-ul® este un geocompozit flexibil din poliester bitumat in fabrica, prevazut pe o parte cu un geotextil foarte usor.
Geotextilul are rolul de a usura punerea in opera, asigurand un contact perfect al geocompozitului cu suprafata pe care se asterne. Rotile repartizatorului sau ale autobasculantei nu mai vin in contact cu emulsia.
La asternerea si compactarea asfaltului geotextilul subtire dispare, permitand astfel conlucrarea directa a straturilor vechi si noi de asfalt. Fenomenul de "alunecare" specific armarii cu geocompozite rigide si geotextil gros, este eliminat.
Avand caracteristici fizice asemantoare cu asfaltul acest produs lucreaza impreuna cu imbracamintea rutiera elastica.
Pus in opera corespunzator, HaTelit® -ul prelungeste durata de exploatare a imbracamintii asfaltice de 3-4 ori comparativ cu o imbracaminte nearmata.

Avantaje:
Geotextilul foarte subtire permite o conlucrare perfecta intre straturile de asfalt. Produsul poate prelua sarcini dinamice de peste 5000 cicluri fara a suferi modificari. HaTelit® C permite asternerea sa direct peste o suprafata frezata. Modulul de elasticitate al fibrelor de HaTelit® C este foarte apropiat de cel al asfaltului. Asfaltul armat cu HaTelit se poate freza, este reciclabil, necesitand un consum redus de emulsie bituminoasa (0,5 Kg/mp.). Geocompozitul nu necesita pretensionare si fixare in cuie.

Aplicatii:
- consolidare zonei de imbinare la supralargiri;
- reabilitarea structurilor rutiere din beton de ciment;
- armarea imbracamintilor asfaltice noi;
- protectia impotriva aparitiei fisurilor.